Wachtdiensttelefoon
0903 39969

Enkel voor spoedgevallen
Enkel Weekends en feest- en brugdagen
tussen 9.00 en 18.00 uur
oproep: 1,5 euro per minuut

Wachtdienst Algemeen Tandarts

De Wachtdienst Algemeen Tandarts verzorgt in gans Vlaanderen een wachtdienst.

Deze dienst is enkel toegankelijk voor dringende gevallen en levert dus uitsluitend een noodbehandeling.

  • Het tarief van de oproep is 1,5 euro per minuut.
  • Opgelet: gelieve er rekening mee te houden dat oproepen naar betaalnummers na 10 minuten automatisch verbroken worden.
  • Sommige providers of toestellen blokkeren de mogelijkheid om te bellen naar een 0900 nummer. Probeer in dat geval met een ander vast of mobiel toestel.
  • Zaterdag tussen 9.00 en 9.20 uur is een piekmoment voor het callcenter. Extra operatoren zijn voorzien maar toch kan de wachttijd wat oplopen. U vermijdt dus best dit piekmoment om te bellen.
  • De wachtdienst is een dienstverlening aan patiënten om urgente pijn te bestrijden of verergering van een noodsituatie te voorkomen. De wachtdienst levert dus uitsluitend noodbehandeling.
  • De behandelde patiënten krijgen in de mate van het mogelijke een verslag van de behandeling mee voor hun huistandarts.
  • De interventies zijn NIET gratis. Tijdens de georganiseerde wachtdienst hanteren alle tandartsen de geldende conventietarieven, voor zover de behandelingen opgenomen zijn in de nomenclatuur.

Wachtdienst ORTHODONTIE

Wachtdiensttelefoon

070 22 20 88

De oproep kost €0,30 per minuut.
De wachtdienst is bereikbaar op zaterdag, zon- en feestdagen van 10u00 tot 12u00.

Wachtdienst PARODONTOLOGIE

Wachtdiensttelefoon

070 22 21 25

De oproep kost €0,30 per minuut.
De wachtdienst is bereikbaar op zaterdag, zon- en feestdagen van 10u00 tot 12u00 en van 16u00 tot 18u00.

Tandartsen, artsen of spoedgevallendiensten kunnen deze twee wachtdiensten oproepen voor telefonisch advies of voor verwijzing bij problemen die zij ondervinden tijdens hun behandeling. Patiënten in behandeling bij een parodontoloog of orthodontist kunnen ook terecht op deze wachtdiensten als ze hun behandelende specialist niet kunnen bereiken.