Je kans om definitief te stoppen met roken kan verdubbelen door gebruik te maken van de juiste hulpmiddelen en ondersteuning!

Roken is een ‘hot item’. Het debat wordt in de pers, in de politiek en op de werkvloer gevoerd. Heel wat rokers voelen de noodzaak aan om te stoppen met roken maar weten niet goed hoe eraan te beginnen. Een aantal organisaties treden met een éénduidige en wetenschappelijk onderbouwde boodschap de rokers tegemoet.

Brochure 'Stoppen met roken. Waarom en Hoe?'

Deze brochure is een praktische leidraad die rokers kan helpen om met succes te breken met de sigaret. De brochure gaat in op de redenen om te stoppen met roken, een kwestie die op een bijzonder directe manier van invloed is op hun toekomst. Verder wordt er aandacht besteed aan de twijfels die kunnen opkomen, de ontwenningsverschijnselen, de angst voor gewichtstoename, de juiste aanpak en het volhouden. Het laatste deel bevat een handig overzicht van hulpmiddelen en wijst de weg naar verdere hulpverlening.

De brochure ‘Stoppen met roken. Waarom en Hoe?’ verschaft op een heldere en bevattelijke manier alle informatie die de roker nodig heeft en is een ideaal werk-instrument voor de zorgverlener.
Je kan hier meer informatie terugvinden.

Stoppen met roken is een goede beslissing

Voor de meeste rokers betekent stoppen een poging ondernemen. Gemiddeld zijn er 5 tot 7 pogingen nodig voor een roker definitief stopt. Geef dus niet op als het niet onmiddellijk lukt! Elke ernstige poging brengt je namelijk dichter bij de definitieve stop.

Met hulp van buitenaf kan je de slaagkans nog vergroten. Je kan kiezen uit hulp via de telefoon, internet, persoonlijk contact, in groep, medicatie…

Meer informatie over de verschillende soorten hulplijnen, of rookstopmedicijnen werken, wat het nut is van nicotinevervangers, of er alternatieve methoden bestaan, of de e-sigaret een hulpmiddel kan zijn en nog vele andere vragen kan je nalezen op http://www.vlaanderenstoptmetroken.be/assets/boodschap-stoppen-met-roken.pdf en via http://www.vigez.be/themas/tabak/stoppen-met-roken